Anca Alexandrescu a analizat la Realitatea PLUS situația tensionată prin care trece coaliția de guvernare în acest moment dar și implicarea lui Klaus Iohannis în această criză.

“Așa cum anticipăm, rolul cheie îl are președintele Iohannis. Postarea de azi nu face decât să confirme că el e întregul artizan a luptei din interiorul PNL dar și a poziționării lui Cîțu în Guvern împotriva miniștrilor USR-PLUS. Jocul pe care îl face PSD-ul este extrem de periculos. Riscă și PSD-ul să piardă foarte mult. În urmă mai puțin de un an, Marcel Ciolacu era acuzat că ar face un blat cu Iohannis. Această întârziere a punere a motiunii într-o procedura legală nu poate decât să ridice semne de întrebare. Marcel Ciolacu nu e într-o poziție confortabilă, ieșirea lui Liviu Dragnea din penitenciar, faptul că există mulți susținători ai lui Dragnea, nu-i este comod lui Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu trebuie să meargă până la capăt cu acest demers chiar dacă nu este textul pe care PSD l-a depus. PSD ar trebui să aibă o poziție categorică pentru a nu lasă loc de interpretare de un eventual blat cu Klaus Iohannis.

Prin mișcările pe care Klaus Iohannis le face nu face decât să ducă PNL-ul în gard. Eu cred că PNL-ul riscă să nu mai ia la următoarele alegeri nici 10% dacă vor merge în continuare pe mâna lui Klaus Iohannis. Nu poate fi pus în cârca lui Ludovic Orban că a dat drumul la procedurile legale.

Președintele Iohannis e foarte clar că nu intenționează să dea înapoi din jocul pe care l-a pornit, nu știu ce se va întâmpla cu electoratul PNL-ului. Eu cred că electoratul se va uita la jocul din spatele a ceea ce se întâmplă acum.

Nu cred că e cineva anume în spatele lui Marcel CIolacu. PSD are o singură opțiune, să voteze această moțiune”, a declarat Anca Alexandrescu.

Articolul precedentCulisele statului paralel | Analiza crizei politice: minciună, incoerență și impostură. Care e greșeala majoră a lui Florin Cîțu
Articolul următorLudovic Orban, invitat la o ediție specială Legile Puterii cu Alexandra Păcuraru, Laurențiu Botin și Dorin Iacob