Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că anul acesta Guvernul Orban a întreprins multe eforturi pentru a asigura statul de drept care, în opinia sa, a fost neglijat în trecut.

“Anul acesta, cu Guvernul Orban am făcut multe avansuri în România şi trebuie să mulţumesc foarte mult Guvernului. S-a lucrat foarte mult la dezvoltarea statului de drept, care a fost neglijat în trecut. Fără statul de drept nu se poate face nimic. Trebuie să fie lege şi ordine. Ca să fie investitori, trebuie să fie asiguraţi de statul de drept”, a spus jurnaliştilor ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

El a ţinut să precizeze că unul dintre proiectele care au vizat statul de drept a fost lupta împotriva traficului de persoane.

“Unul din marile proiecte de la statul de drept a fost lupta nu numai a mea, dar şi a Guvernului Orban împotriva traficului de persoane. Am anunţat astă vară cu ministrul Vela şi ministrul Predoiu că o să fie zero toleranţă pentru traficul de persoane. Acum câteva zile a fost cel mai mare număr de arestări în toată ţara (…) ministrul Vela a numit-o ‘Z Day’. E foarte important mesajul că nu se tolerează crima de orice fel, mai ales aşa ceva precum traficul de persoane, în România. Trebuie să se înţeleagă că zilele de corupţie, crimă şi de trafic de persoane s-au terminat în România”, a spus ambasadorul SUA la Bucureşti.

Oficialul american a declarat, totodată, că a avut discuţii cu oficiali români privind construcţia de adăposturi unde victimele traficului de persoane să primească un adăpost, dar şi de consiliere psihologică şi asistenţă medicală şi ajutor religios.

“Ca să ajutăm victimele traficului de persoane am vorbit cu noul primar al Bucureştiului, Nicuşor Dan, Preafericitul Daniel, prim ministrul Orban, să facă cămine pentru victimele traficului unde să fie nu doar un adăpost, dar să şi primească un ajutor medical, psihologic, religios, orice le-ar trebui ca să poată trece de aceste suferinţe groaznice prin care au trecut victimele din cauza acestor criminali. Sper ca astfel de cămine să poată fi clădite în toată ţara, şi la Iaşi şi în alte oraşe unde sunt astfel de victime”, a mai declarat presei ambasadorul SUA la Bucureşti.

Articolul precedentDoar 5,25% din totalul piețelor au fost închise în urma restricțiilor impuse de autorități
Articolul următorCulisele statului paralel. Gheorghe Ștefan Pinalti: I-am dat 75.000 de euro lui Culiță Tărâță. Banii îi dădea la SRI pentru “sondaje”