Un bărbat a sunat la 112 și a anunțat, marți seara, că intenționează să arunce în aer instituția. În urma verificărilor s-a stabilit că apelul a fost făcut din raionul Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani, fiind în stare de ebrietate avansată. La scurt timp, individul a fost reţinut şi dus la audieri.

Potrivit oamenilor legii, apelul a fost făcut în jurul orei 19:00. La fața locului s-au deplasat Batalionul de patrulare și reacționare operativă al Direcției de poliție a municipiului Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani cât și angajații Serviciului de Protecție și Pază de Stat. 

Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal pentru “Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Conform legislației, bărbatul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentElena Udrea la “Culisele Statului Paralel”, despre condamnarea de 8 ani: Ilegal, inimaginabil, imoral, inuman
Articolul următorRoboţi pentru dezinfectare trimişi la spitalele din ţările UE, anunță europarlamentarul Dan Motreanu