Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an, precum şi a unor măsuri pentru buna organizare şi desfăşurare a acestora, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit proiectului de lege, adoptat de Camera Deputaților pe 8 iulie, alegerile locale ar urma să fie organizate pe 27 septembrie.  

Sunt prevăzute și condiții noi în secțiile de votare, astfel încât acestea să fie dezinfectate după ce oamenii își exprimă opțiunile.Va fi o campanie electorală atipică. Nu-i vom mai vedea pe candidați pe scene, în fața a mii de susținători, și vor fi respectate măsurile stabilite la acea dată.

Buletinele de vot vor fi tipărite înainte cu 23 de zile, astfel încât să nu existe neconcordanțe.

Recent, președintele Klaus Iohannis a declarat că alegerile locale vor putea avea loc în septembrie dacă se respectă toate normele impuse de pandemie, însă campaniile vor trebui organizate pe baza unor reguli foarte stricte. Declarația președintelui este disponibilă aici. 

Articolul precedentLegea carantinării și izolării, AMÂNATĂ la Senat
Articolul următor100% TU DECIZI! Mohammad Murad, libanezul care a acaparat litoralul. Primul shaormar al țării a pus ochii pe Primăria Constanța