Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că procesul electoral este aproape de finalizare, aflându-se în etapa de definitivare a centralizării rezultatelor votării și de predare a proceselor-verbale întocmite la nivelul birourilor electorale. Aceasta reprezintă o etapă crucială în asigurarea corectitudinii și transparenței procesului electoral, AEP având responsabilitatea de a se asigura că toate datele sunt corect colectate și procesate. Finalizarea acestei etape presupune verificarea și validarea rezultatelor obținute din toate secțiile de votare, precum și întocmirea documentației necesare pentru confirmarea oficială a rezultatelor finale. 

Într-un comunicat oficial, AEP a precizat că parcursul documentelor electorale începe de la birourile electorale ale secțiilor de votare din țară, continuând cu Birourile Electorale de Circumscripție Județeană și Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 42 – Municipiul București, iar în final ajung la Biroul Electoral Central.

AEP a subliniat că instituția nu are atribuții și nu intervine în niciun fel în activitatea de numărare a voturilor, de înscriere a acestora în procesele-verbale, de efectuare a operațiunilor de centralizare a rezultatelor votării, de soluționare a contestațiilor, de renumărare a voturilor ori în activitatea birourilor electorale, indiferent de nivelul la care acestea funcționează.

”Contestațiile, sesizările sau plângerile privind posibile nereguli în centralizarea voturilor nu sunt de competența Autorității Electorale Permanente, fiind atributul exclusiv al birourilor electorale, în funcție de problematica sesizată.

În contextul proceselor electorale din acest an, Autoritatea Electorală Permanentă va continua să își desfășoare activitatea cu imparțialitate, în mod transparent și responsabil, cu respectarea Constituției și a standardelor internaționale și europene în domeniu.” este precizat în comunicat.

Articolul precedentCulisele Statului Paralel. INTERVIU cu Ion Alexandru, omul de afaceri chinez implicat în dosarul generalilor Florian Coldea și Dumitru Dumbravă
Articolul următorDocument exploziv: Florian Coldea, consilierul premierului Albaniei. Edi Rama, implicat într-o rețea de droguri și trafic de persoane. Anca Alexandrescu: Lucrurile merg și către o zonă de MAFIE