Perioada electorală aferentă alegerilor locale, programate pe data de 27 septembrie, începe de miercuri, a anunţat, luni, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, informează Agerpres.

“Începând de poimâine, 29, începe perioada electorală, toate partidele care doresc să se înscrie în competiţie, cât şi candidaţii independenţi îşi pot înregistra mandatarii financiari, deschide şi declara conturile la Autoritatea Electorală Permanentă. În data de 8 vor fi constituite şi birourile de circumscripţie la nivelul localităţilor, (…) din data de 7 vor putea fi depuse candidaturi la birourile de circumscripţie, astfel încât să ne asigurăm că toate lucrurile vor funcţiona în condiţii normale. Nu putem spune chiar în condiţii normale, pentru că încă suntem în condiţii de pandemie, de stare de alertă”, a spus Mituleţu-Buică, la o dezbatere publică organizată de AEP, în sistem de videoconferinţă, pe tema finanţării campaniei electorale pentru alegerile locale.

El a amintit că sunt carantinate mai multe localităţi. “Din fericire, până la acest moment, toate localităţile carantinate ar trebui să iasă din carantină în cele 14 zile, (…) fix înainte de a se constitui birourile de circumscripţie pe data de 7, adică nu ar trebui să fie probleme cu organizarea procesului electoral în acele circumscripţii electorale unde e declarată prin ordin al domnului Arafat starea de carantină locală”, a adăugat şeful AEP.

Potrivit unui comunicat al AEP principalele repere calendaristice ale perioadei electorale aferente alegerilor locale sunt următoarele:

* 2 august – constituirea Biroului Electoral Central;

* 7 – 11 august – perioada de înregistrare a alianţelor electorale;

* 7 – 18 august – perioada de depunere a candidaturilor;

* 8 august – constituirea birourilor electorale de circumscripţie;

* 24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor;

* 22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot, desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora, prin tragere la sorţi computerizată;

* 26 septembrie, ora 7,00 – încheierea campaniei electorale;

* 27 septembrie, ora 7,00 – începerea votării;

* 27 septembrie, ora 21,00 – încheierea votării.

Articolul precedentProiect aprobat in Senat: Scoala se poate desfasura online
Articolul următorCu 353 de persoane la Terapie Intensivă, România este pe locul cinci în Europa, ca număr total de pacienți în stare gravă