Aviația română și Fortele Aeriene îmbracă haine de sărbătoare în ziua marii sărbători a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul lor spiritual. De Ziua Aviației Române, Gl.(r) Gabriel Oprea, a transmis un mesaj de apreciere și recunoștință pentru toți cei implicați în domeniul aviației, subliniind importanța și contribuția lor esențială la securitatea națională și la dezvoltarea României. 

”Ii felicit pe aviatori, in numele Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”, pentru modul în care isi duc misiunile la bun sfârșit. Într-o lume complexă, dinamică și extrem de solicitantă precum cea în care trăim, avem nevoie de structuri de suport aerian profesional.

România si-a onorat angajamentele asumate în plan internaţional în eforturile de menţinere a păcii, în operaţiunile de sprijin, de stabilizare şi reconstrucţie în zonele de conflict şi s-a angajat cu hotărâre în lupta împotriva terorismului internaţional. Aviatorii militari români au fost parte integrantă a acestor eforturi, asigurând fie legătura aeriană pentru camarazii din celelalte categorii de forţe cu teatrele de operaţii din Irak, Afganistan sau Balcanii de Vest, fie în misiuni sub egida NATO.

Astazi ne amintim, cu piosenie, de eroismul tuturor celor care, de-a lungul timpului, pe câmpurile de bătălie sau în misiuni executate în teatrele de operaţii ori pe teritoriul naţional, au căzut la datorie. 

În calitate de presedinte al Uniunii Militarilor şi Politistilor “Mihai Viteazul”, precum şi de fost vicepremier pentru securitate nationala şi ministru al afacerilor interne si al apărării naţionale, îmi exprim întreaga recunoştinţă şi respectul faţă de eroii căzuţi la datorie şi faţă de toţi cei care sunt gata să apere valorile în care cred românii.

Românii au încredere in oamenii din aviatie și ii apreciază pentru profesionalismul demonstrat zi de zi, în misiuni.
Dragi piloți, personal navigant și nenavigant, va uram succes în activitate și vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți în folosul și în ajutorul semenilor! Felicitări cu ocazia Zilei Aviației Române!

La multi ani le urez si romanilor care porta numele Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul!

La multi ani!”

Gl.(r) Gabriel Oprea

Presedintele UMPMV

Peseditele UNPR

DUMNEZEU, PATRIE, FAMILIE, ONOARE

Sursa: Realitatea Din UNPR

Articolul precedentKLAUS IOHANNIS, O NOUĂ LOVITURĂ PENTRU PARLAMENT. PREȘEDINTELE A SESIZAT LA CCR CU LEGEA FONDULUI FUNCIAR
Articolul următorMIRCEA GEOANĂ, HUIDUIT LA UN FESTIVAL DIN OLT: LOCALNICII, DEZGUSTAȚI DE DISCURSUL NUMĂRULUI 2 DIN NATO. FURIA OAMENILOR ÎI TAIE AVÂNTUL SPRE COTROCENI – VIDEO